Η τύχη της δημοτικής περιουσίας.

Η τύχη της δημοτικής περιουσίας.

Μια ιδιαίτερη καταγγελία βγήκε από την δημοτική παράταξη «ΗλιουπΌλοι μαζί – ΕΝΑΚ» που έχει αφήσει άφωνους όλους τους κατοίκους της πόλης μας. Οικόπεδο που ανήκει στη δημοτική περιουσία χρησιμοποιείται από ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό εδώ και δύο χρόνια. Η διευθύντρια τυγχάνει να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου και της παράταξής του «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Απέναντι στις καταγγελίες αλλά και τις ερωτήσεις που εύλογα δημιουργήθηκαν, αν η κα. Ασπιώτη έχει ενοικιάσει το οικόπεδο αυτό, η απάντησή της είναι ακόμα πιο τρομακτική. Με στόμφο παραδέχτηκε πως αφενός δεν το έχει νοικιάσει, αφετέρου ότι η ΕΤΑΔ την απειλεί για τη χρήση της γης με πρόστιμο και η πραγματικότητα είναι ότι το έχει καταλάβει η ίδια για τις ανάγκες των παιδιών του σταθμού που η ίδια διευθύνει. Μάλιστα από εστία μπαζών και απορριμμάτων ο εν λόγω χώρος είναι πλέον λειτουργικός για τις ανάγκες των παιδιών και κατ’ επέκταση του σταθμού που η ίδια είναι διευθύντρια.

Τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης ή μη της δημοτικής περιουσίας γίνονται επιστημονική φαντασία μπροστά στο φαινόμενο αυτό. Πρόκειται περί ολοφάνερης καταπάτησης της δημοτικής περιουσίας από ιδιωτικά κεφάλαια με το πρόσχημα της εκμετάλλευσής της για τα παιδιά του σταθμού.

Στον άγριο καπιταλισμό που ζούμε η ερώτηση είναι πώς και ποια κοινωνία διαμορφώνεται με τον εφοπλιστή ή τον μεγαλοβιομήχανο. Στην Ηλιούπολη ξεπεράσαμε το επίπεδο αυτό και η ερώτηση είναι πώς και ποια κοινωνία διαμορφώνεται με τον καταπατητή και τον πειρατή.

Επικίνδυνες δημόσιες συμπεριφορές. Η τύχη της δημοτικής περιουσίας της Ηλιούπολης παίζεται στα ζάρια. Όποιος προλάβει κάτι θα κερδίσει.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη