Από την 1η Σεπτέμβρη ξεκινάει μια νέα πορεία για την πόλη με μια μεγάλη αλλαγή στον πολιτικό της χάρτη

Από την 1η Σεπτέμβρη ξεκινάει μια νέα πορεία για την πόλη με μια μεγάλη αλλαγή στον πολιτικό της χάρτη

Την Κυριακή 2 Ιουνίου είχαμε την ολοκλήρωση των δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη με τη λήξη του Β’ γύρου και την επικράτηση του Γ. Χατζηδάκη έναντι του Β. Βαλασόπουλου.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το νέο δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη για τη νίκη του και να χαιρετίσουμε τη νέα διοίκηση του Δήμου, που καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα ομολογουμένως πρωτόγνωρο περιβάλλον. Αυτό της απλής αναλογικής.

Το τέλος των εκλογών σηματοδότησε και το τέλος ενός εννεαετούς καθεστώτος που κυριάρχησε στην πόλη μας. Το κοινωνικό αίτημα να αφήσει η Ηλιούπολη στο παρελθόν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία που εξέφρασε ο απερχόμενος δήμαρχος έγινε σαφές την Κυριακή, μένει να γίνει και πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.

Την τελευταία διετία, οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη απευθύναμε ένα πλατύ κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας με σκοπό τη δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού και ριζοσπαστικού μετώπου, ικανού να αφήσει πίσω τα φαινόμενα παρακμής των τελευταίων ετών και να εγγυηθεί ένα διαφορετικό δημοκρατικό μέλλον συνεργασίας, διαλόγου και συμμετοχής των πολιτών.

Η απαξίωση της φωνής των κατοίκων και η εγκατάλειψη της πόλης συνεχίστηκε όμως μέχρι και την τελευταία μέρα, με πολλούς να παραχωρούν λευκή επιταγή στο προηγούμενο καθεστώς και τα έργα του. Οι λευκές επιταγές όμως δεν είναι ποτέ προς το συμφέρον της πόλης, και βεβαίως δεν σκοπεύουμε και εμείς με τη σειρά μας να δώσουμε τέτοιες. Σκοπεύουμε, να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των Ηλιουπολιτών στο πρόσωπο μας με διαρκή αγώνα και επαγρύπνηση.

Το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα είναι εκ των πραγμάτων ολότελα διαφορετικό. Η φωνή και η ψήφος κάθε δημοτικού συμβούλου θα αποκτήσει ξεχωριστή σημασία και ουσία. Οι προσπάθειες συναίνεσης και σύνθεσης προτάσεων θα είναι εξαιρετικά απαιτητικές για όλους, και πρώτα από όλους για το νέο δήμαρχο.

Εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες κάθε φορά και να συνεισφέρουμε εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, δίνοντας μια καθημερινή μάχη για να επιτευχθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις για το καλό της πόλης μας. Συγκλίσεις, σε μια προοδευτική κατεύθυνση που θα επιλύουν τα κοινά μας προβλήματα.

Θα είμαστε ωστόσο εκεί, για να αναδείξουμε όλα τα κακώς κείμενα που διακρίνουμε και να διαφωνήσουμε σε όποια πορεία θεωρούμε πως είναι ενάντια στο συμφέρον της Ηλιούπολης και στη θέληση των κατοίκων της.

Από την 1η Σεπτέμβρη ξεκινάει μια νέα πορεία για την πόλη με μια μεγάλη αλλαγή στον πολιτικό της χάρτη. Ελπίζουμε και στοχεύουμε, στο οριστικό τέλος του προηγούμενου συστήματος και των αρνητικών συνεπειών του, σε μια νέα δημοκρατική κουλτούρα με προοδευτικό πρόσημο και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε πάντοτε παρόντες και παρούσες για να την εγγυηθούμε μέσα από τις πράξεις και τα έργα μας.

Συνεχίζουμε.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη