Για τον ‘β γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη

Για τον ‘β γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για τη στήριξή τους σε όλη την μέχρι τώρα πορεία μας και για την εμπιστοσύνη τους, που μας έδωσε μια έδρα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά νικητής αυτής της μάχης υπήρξε η αποχή, τόσο στις δημοτικές όσο και στις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις, κάτι που μας λυπεί ιδιαίτερα.

Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη αποτελούν ένα κίνημα πόλης με πλούσια δράση και βαθιές ρίζες στην Ηλιούπολη. Η απόφασή μας να συμμετέχουμε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ως δημοτική παράταξη ενισχύει και δεν αναιρεί τον χαρακτήρα του κινήματος των κατοίκων που αγωνίζονται στις γειτονιές της πόλης μας.

Ως εκ τούτου αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ο πλουραλισμός των απόψεων, που πολλές φορές συμβαίνει να είναι και διαφορετικές και τις οποίες καλούμαστε από κοινού να συνθέσουμε.

Έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και σε όλες τις δυνάμεις οι συζητήσεις πυκνώνουν για τις αποφάσεις που μέλλονται να παρθούν.

Η διοίκηση Βαλασόπουλου δημιούργησε ένα έλλειμμα δημοκρατίας στην πόλη. Τα παραδείγματα αυταρχισμού, αλαζονείας και συγκεντρωτισμού είναι αμέτρητα αυτά τα 9 χρόνια. Το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα άλλωστε πολύ πριν τις εκλογές πως η Ηλιούπολη δεν μπορεί να χάσει άλλα τέσσερα χρόνια.

Η παράταξη Χατζηδάκη έχει το δικό της πρόγραμμα, θέσεις και προτάσεις για την πόλη, όπως άλλωστε και εμείς. Τις διαφορές μας τις έχουμε επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν.

Με βάση όλα τα παραπάνω, το αποτέλεσμα των συζητήσεών μας ως προς τη στήριξη του ενός εκ των δυο υποψηφίων δημάρχων κυμάνθηκε από την ανοιχτή στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Χατζηδάκη έως την ψήφο κατά συνείδηση. Καμία εκφρασμένη υποστήριξη δεν υπήρξε στο νυν δήμαρχο Βαλασόπουλο.

Επιλέγουμε την ψήφο κατά συνείδηση.
Θέλουμε μια πόλη και ένα δημοτικό συμβούλιο που οι απόψεις θα διατυπώνονται ανοιχτά, τα προγράμματα και οι θέσεις θα συζητούνται δημόσια και θα εμπλουτίζουν τις αποφάσεις.

Εμείς θα δώσουμε μια καθημερινή μάχη με τους συμπολίτες μας ώστε όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα.

Θα είμαστε παρόντες τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μας όχι για να ασκήσουμε μια στείρα αντιπολίτευση, αλλά για να συνθέτουμε πρόσωπα και προτάσεις μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και τις συγκλίσεις κι αποκλίσεις που αυτός θα φέρει, ελπίζοντας πάντα ότι η ψήφος των Ηλιουπολιτών θα αφήσει πλέον πίσω την αυταρχικότητα και τον συγκεντρωτισμό.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη