Δελτίο τύπου για την καθαριότητα στην πόλη.

Δελτίο τύπου για την καθαριότητα στην πόλη.

25 Ιουλίου 2019

Μία βόλτα στους δρόμους και τα στενά της Ηλιούπολης είναι ικανή ώστε αμέσως να αναρωτηθεί κανείς: Υπάρχει δημοτική αρχή στην Ηλιούπολη; Η απάντηση είναι εύκολη. Όχι, δεν υπάρχει τίποτα. Αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου η πόλη αφέθηκε στην τύχη της. Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει τη διοίκηση του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου. Η απερχόμενη δημοτική αρχή μάλλον βρίσκεται σε διακοπές το διάστημα αυτό.

Πάντα η πόλη είχε πρόβλημα με την καθαριότητα, αυτή τη φορά όμως με την κοπή του πρασίνου η απουσία των υπηρεσιών του Δήμου είναι παραπάνω από έκδηλη. Παντού σκουπίδια, όγκοι από κλαδιά μέσα στον αστικό ιστό ανακατεμένα με σκουπίδια, σακούλες με την επιγραφή Δήμος Ηλιούπολης παρατημένες στους δρόμους. Μια εικόνα αλλοίωσης της πόλης από το σκουπίδι, τα μπάζα, τα κλαδιά. Έτσι τιμωρείται άραγε ο λαός της πόλης επειδή καταψήφισε τη δημοτική αρχή των τελευταίων ετών; Πόσο θα διαρκέσει η τιμωρία; Όλο το καλοκαίρι; Μέχρι να αναλάβει η νέα δημοτική αρχή το πρόβλημα θα έχει πολλαπλασιαστεί. Ποια είναι η λογική; Αφήνω καμμένη γη για να εκτεθεί ο επόμενος;

Στις φωτογραφίες που τραβήξαμε απεικονίζεται ελάχιστο μέρος του προβλήματος. Θα μπορούσαμε να τραβήξουμε τόσες πολλές, ικανές ώστε να φτιάξουμε ολόκληρη έκθεση με τίτλο, πόλη σε εγκατάλειψη. Ας κινητοποιηθούν επιτέλους οι υπηρεσίες του Δήμου. Οι εικόνες αυτές μας εκθέτουν όλους, εκθέτουν τον πολιτισμό της πόλης.