Δήλωση δικηγόρων πολιτικής αγωγής για την καταδίκη Λαγού-Μίχου στην υπόθεση του “Συνεργείου”

Δήλωση δικηγόρων πολιτικής αγωγής για την καταδίκη Λαγού-Μίχου στην υπόθεση του “Συνεργείου”

Η σημερινή δικαστική απόφαση της καταδίκης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών της είναι ιστορικής σημασίας. Πολλά έχουμε γράψει στο παρελθόν σχετικά και θα συνεχίσουμε και στο άμεσο μέλλον. Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουμε είναι να ευχαριστήσουμε θερμά τους δύο δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, Τάκη Ζώτο και Θανάση Καμπαγιάννη, αλλά και όλους τους δικηγόρους που ασχολούνται με την υπόθεση Χρυσή Αυγή, καθώς και όλο τον αλληλέγγυο κόσμο που στάθηκε δίπλα μας. Ας τους αφιερώσουμε αυτή τη νίκη. Το αξίζουν.

Αναδημοσιεύουμε τη δήλωση των δύο δικηγόρων της πολιτικής αγωγής με την οποία συντασσόμαστε πλήρως.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη

Η σημερινή καταδίκη του Λαγού και του Μίχου, μαζί και άλλων πέντε Χρυσαυγιτών, για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013 είναι μια αναδρομική δικαίωση για τους εκατοντάδες ενεργούς πολίτες που συμμετείχαν στο συλλογικό αυτό εγχείρημα και τους οποίους η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να τρομοκρατήσει με την καταδρομική της έφοδο. Το αίτημα της πολιτικής αγωγής και του παθόντος Παναγιώτη Δριμυλή για καταδίκη των κατηγορούμενων ηθικών και φυσικών αυτουργών εισακούστηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση.

Η απόφαση του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στέλνει στην κοινωνία σήμα καταδίκης της βίας των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Δίνει όμως κι ένα σημαντικό όπλο στη δικαστική σύνθεση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς το modus operandi της επίθεσης στο Συνεργείο είναι ταυτόσημο με τις επιθέσεις που αυτό συνεκδικάζει. Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, που συμμετείχε εν είδει προθέρμανσης στην επιδρομή στο Συνεργείο τον Ιούλιο, τέλεσε, δύο μήνες μετά, την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, με συμμετοχή ακόμα και ίδιων φυσικών προσώπων.

Θέλουμε να στηλιτεύσουμε τη χτεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έσπευσε να προδικάσει την υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από το δικαστήριο, εμφανίζοντάς την ως αναπόδραστη συνέπεια των ρυθμίσεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Πρόκειται για απαράδεκτη πολιτική παρέμβαση προς όφελος της ναζιστικής οργάνωσης, που αποκρούστηκε από το δικαστήριο.

Η μάχη ενάντια στο φασισμό και την εγκληματική βία της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται: αφενός στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, αφετέρου στη δικαστική αίθουσα όπου επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η απολογία Μιχαλολιάκου και όπου μέχρι τέλους θα απαιτήσουμε την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και μελών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης”.

Αθήνα, 13/9/2019,
Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής Δημήτρης Ζώτος και Θανάσης Καμπαγιάννης.https://jailgoldendawn.com/2019/09/13/%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%81%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae%cf%82-%ce%b3%ce%b9-2/?fbclid=IwAR1254heL-ParFUDAdNnzz1SljSjepEMBMBCUBKJmvChdsrYKuk5EHJpqUw